Vandra i sommarJuly 2, 2014January 5, 2015admin

Rädda vandringen med bra kläder

Det är fler och fler som ger sig ut på vandringar i Sveriges fjäll om somrarna. Istället för att boka en solsemester utomlands tar svenskarna tillfället i akt att upptäcka det egna landet. Det blir billigare och ger en annorlunda upplevelse som blir ett minne för livet och en återkommande tradition för många. Läs mer om vilka svenska vandringsleder som rekommenderas här. Men fjällvandringar kan också bli en plåga om man inte har rätt utrustning och rätt kläder. Trots att somrarna bjuder på mildare väder så måste man ändå stå ut med att det är blött, kallt och att den fysiska ansträngningen tär på kroppen. Då kan rätt utrustning vara det som räddar vandringen.

Få tag på den bästa utrustningen

Att köpa friluftskläder är en investering för framtiden. Kläderna är extra slitstarka och tål både det ena och det andra. Det bästa är att köpa från kända märken som Haglöfs, Naturkompaniet, Fjällräven eller Helly Hansen. I butikerna kan man få hjälp att hitta både kläder och utrustning för rätt ändamål. Om man vill köpa sina friluftskläder online kan man gå in på Outdoor Store. Där kan man hitta både campingutrustning, kläder och turutrustning för olika sorters aktiviteter. Det viktiga med dina vandringskläder är att du känner dig bekväm, torr och varm. Om ni ska tälta bör ni alltid kolla så att tältet är helt innan ni ger er av. Att sova i dåliga tält kan göra att man blir sjuk och smutsig, och kommer i längden att förstöra upplevelsen av att vandra.

En växande trend

Enligt Jämtland Härjedalen Turism har intresset för att vandra i Jämtland ökat. Lederna i Jämtland passar för lugna och härliga turer, vilket många också verkar längta efter. I och med att svenskarna blir mer miljömedvetna växer intresset för att vandra i naturen, och att semestra utan att behöva flyga långt ser många som en självklarhet idag. Det blir också enklare och enklare att göra dessa vandringar. När efterfrågan ökar höjs kraven på servicen runtomkring lederna.