Trekking i NepalOctober 12, 2012April 9, 2014admin

Nepal är ett land som många är fascinerade av. Av dess kultur och natur och dess fantastiska läge vid Mount Everest. Många är vi som är sugna på att bestiga denna bjässe. Men det krävs förberedelser och att vi är i rätt form. Nyligen har det blivit förbjudet att vandra på egen hand, utan guide, i Nepal. Detta på grund av överfall av turister samt att då alla Trekking-företag nu måste anmäla sig till regeringen kan förhindras mycket av den illegala Trekking-verksamheten.

Att vara väl förberedd

När det handlar om att vandra bör vi innan vi ger oss ut ha en bra kondition och koll på hur mycket vi klarar av. Det kan tyckas enkelt här hemma, men sedan är det en helt annan femma när vi är på plats och har timmar framför oss av vandring innan vi stannar igen. Dock blir man tagen av den fantastiska omgivning som fyller själen med näring.

  • Rätt skor – rådfråga personal innan du beger dig ut på redan för att verkligen ha rätt underlag under fötterna. Även om det kan ta emot och kosta mycket så tjänar du på det i längden. Viktigt att även ha med plåster.
  • Vatten –
  • Luften – förberred dig på att ju högre upp du kommer, blir luften tunnare. Att komma över 3500 meter kan leda till att du får problem och blir sjuk. Kolla upp innan dina leder och hur högt upp dem går.
  • Knän – ta hand om din kropp och dina leder. Då du vandrar mycket kan det vara bra att använda sig av kompressionsstrumpor. På Mabs.se kan du hitta bra stödstrumpor för din resa – och även för flyg och hemmabruk efter träning.