Träna och få mer semesterOctober 22, 2014October 22, 2014admin

Det här om att vi verkar befinna oss i en träningshysteri som saknar motstycke har man alltid sett som något bra då det för med sig att fler tränar. Men när träningen påverkar semesterveckorna är det olika meningar om den saken. 

Det är från en artikel i Dn det går att läsa att företaget Moelven Eurowand erbjuder en extra veckas semester till sina anställda om de motionerar. Något man kan tycka harmlöst, men sedan kan man börja fundera på om ett företag verkligen ska lägga sig i detta, och om detta är rättvist då detta kommer aldrig kunna gå för egenföretagare. Tar man Moelven Eurowands kontor i Göteborg får de även motionera under arbetstiden.

10 minuter per timma

För varje tränad timma som de anställda utför får de 10 minuters ledig tid. De måste minst träna 45 minuter i ett streck samt högst två timmar på en dag. för att inte träna som en tog för att tänka att man ska få ta ut flera månader av extra semester har företaget satt en vecka som maxgräns. Detta togs fram för att man ville motivera sin personal, inte för att öka pressen. För visst är det så att vi människor blivit mer stillasittande när fler och fler hamnar på kontorsjobb. Att då sätta lite press på medarbetarna att det är viktigt att röra på sig kan både skapa friskare medarbetare, gladare medarbetare samt att klimatet blir bättre och att man får färre sjukskrivningar. Så kanske är detta en otroligt självisk idé?

Vad man kan tänka sig är att fler och fler företag kommer hoppa på samma spår. Antingen genom att erbjuda träning på arbetstid eller att utöka semestern för de anställda. För vad det handlar om är att se till personalens bästa, det är ändå dem som bär ett företag.