Stärkande livet i fjällenAugust 9, 2012February 26, 2014admin

Under sommaren fylls vandringslederna av entusiastiska vandrare som alla lever för att få ta del av den vackra naturen. Samma berg och dalar har bara några månader tidigare varit täckta av snö och mycket uppskattade av skidåkare från hela världen. Vad kan vara så stärkande som livet i fjällen? Klyschan visar sig stämma varje gång då man med matta ben tar sig hemåt efter en dags skidåkning. Trötta ben men med en skön känsla i kroppen.

Visserligen behöver man inte åka utomlands eller på något sätt lämna Sverige för att få uppleva fjällvandringar och skidåkning i branta backar. Men för lite variation i upplevelserna, för dem som gillar att vara ute i naturen, är det ändå ett självklart val och då och då uppleva nya och främmande mark.

Alperna är en storfavorit och har varit det länge. Resorna tar slut fort, så det gäller att vara ute i god tid om man vill uppleva dem. Många företag erbjuder paketresor med både resan och boendet, som här, men det går naturligtvis också att boka det som behövs helt på egen hand.  Vad man behöver när man åker på skidsemester är:

  • Resan fram och tillbaka
  • Boende
  • Utrustning
  • Liftkort

Vill man uppleva något annat en de mest kända topparna och dalarna i år, så finns det platser som är något mer orörda av turismen. Island, som inte är en känd skidnation, har sina snöklädda berg i Akureyri. Staden ligger på norra delen av ön och har aldrig dragit samma publik som sin landsstad Reykjavik. En fördel för dem som vill uppleva en skidåkning i orörd natur.