Koppla av under semesternOctober 3, 2012February 26, 2014admin

Den lediga tiden är en stund för eftertanke. Avslappning och personliga intressen. Personliga intressen, ofta långt ifrån det som man annars gör på vardagarna när man inte är ledig. Avslappningen leder direkt till reflektioner. Trivs man egentligen på jobbet eller är det dags att röra sig vidare. Har man tillräckligt många personliga intressen? Hinner man med det som man skulle vilja under vardagarna?

 

Är svaren på ens frågor negativa kan det vara dags att börja tänka i nästa steg. Hur skapar man förändringar i livet? Vi har alla makten över vår egen vardag och våra egna liv. Men att skapa aktiva förändringar kan vara svårt. Det finns nämligen olika typer av motstånd.

Svaren under vandringen

Utan kunskap kring vad det finns för alternativ för att göra livet roligare och mer behagligt, blir det genast betydligt mycket svårare att handla. Vi tar ett praktiskt exempel. Lars jobbar som lärare och har gjort det i åtta år. Nu är han på en fjällvandring i Norge. Under turerna i den vackra, norska naturen startas tankar som det inte funnits plats för i vardagen. Under de senaste två åren har arbetsdagarna blivit mer ångestfyllda och det som Lars verkligen gillar i början tar nu upp allt mindre tid. Lars gillar tekniska lösningar och att kunna hjälpa grupper att tillsammans kunna arbeta bättre i projekt. På nätet har han fått syns på företaget projectplace.no, som arbetar med just detta. Annonsen för företaget, där man också gav uppmaningen ”les mer” väckte nyfikenheten.  Kollegan Anna slutade för tre månader för att istället börja jobba i Norge. För Lars var det på detta sätt som pusselbitarna hamnade på plats. Han bestämde sig att efter resan säga upp sig för att istället söka jobb i Norge. Lars är dock inte ensam över att fundera på att flytta till Norge för att söka arbete. Här man kan läsa mer om fenomenet och hur man kan gå tillväga för att uppfylla ens dröm.