Förberedelser inför årets semesterJanuary 11, 2013January 11, 2013admin
Ett vanligt förekommande skämt, som förvisso också är allvar oss en del, är att man svarar att man behöver förbereda sig för strandsäsongen vid en fråga om man vill ha något ätbart. Frasen i fikarummet när det erbjuds en bulle blir ofta: ”Nej tack, jag förbereder mig för Beach 2013”. Den något mer skämtsamma personen säger ett år betydligt längre bort än det år som är närmast. Att förbereda sig inför sommaren och semestern är dock betydligt mer en mental inställning än något annat. För vem säger att man måste ha arbetat fram sin drömkropp bara för att det är sommar, så länge som man faktiskt trivs med sig själv och sin kropp som det är?

Besvär som kvarstår på semestern

Samtidigt, har man komplex så har man. Bara för att man är på semester blir inte allt frid och fröjd. Många av de saker som besvärar en under vardagen riskerar att följa med en även när man är ledig. En sådan sak som inte försvinner bara för att man har tagit ledigt från jobbet några veckor, är kraftiga svettningar.

På stranden får man räknas med att svettas av värmen och solen. Detta brukar inte vara något problem för den genomsnittlige semesterfiraren eftersom att man alltid kan ta ett svalkande dopp i havet eller sjön. Det finns dock situationer då svetten faktiskt stör, oavsett om man är på semester eller inte. En del lider nämligen av att svettas, vilket gör att de sociala situationerna tar skada eftersom man skäms så mycket för att man svettas mer än vad som brukar anses vara normalt. Man svettas alltså inte bara vid fysiska aktiviteter och på grund av nervositet utan vid många olika situationer. Vid nervositet blir dock besvären extra stora. Vanligt är det att man svettas på handflatorna, på fötterna eller exempelvis i ansiktet. Är man en av dem som lider av mycket svettningar, och vill kunna åka på semester utan att skämmas finns det hjälp att få. Hos Svettmottagningen.se kan man både läsa mer om olika behandlingar som finns samt se om de symtom som beskrivs hos Svettmottagningen stämmer in på en själv.

Allmänna, praktiska förberedelser

Alla förberedelser inför en semester handlar inte heller om de fysiska. Det finns också praktiska förberedelser. Förberedelser som många gånger är lite roligare att ägna sig åt.  Utöver vanliga typer av förberedelser som att hotellet måste bokas precis som eventuella flygbiljetter kan det också handla om att resesällskapet behöver vaccinera sig eller förbereda visum. En speciell typ av semester kommer att kräva sina speciella förberedelser.  En kommande cykelsemester kräver sitt medan en bilresa genom landet eller Europa kräver sitt.

Populärt att resa med bil

Just att resa iväg med sin bil har blivit till en klassiker för många svenskar genom åren. När det gäller en klassisk bilsemester, finns det ett antal saker att tänka på. Det handlar bland annat om att i god tid se till att:

  • Bilen som man har tänkt resa med är i gott skick och har blivit godkänd i besiktningar. På så sätt ökar man chanserna till att bilen kommer att fungera som den ska under hela resan men också med att göra bilfärden tryggare och säkrare.
  • Ha läst på innan resan om bland annat trafikregler i de olika länderna, om man ska utomlands.  Det finns regler som vi inte har i Sverige, med krav på vad som ska finnas med i bilen.
  • Kolla igenom tänkbara ställen att tanka på, för att göra resan något billigare, och planera in raster och stopp för mat och sevärdheter.