Bara naturliga skorAugust 3, 2012November 15, 2013admin

En skogspromenad är för många inget direkt avancerat att genomföra. Tvärtom kan det vara betydligt trevligare att gå genom en skog än att följa en landsväg, särskilt om man kommer fram fortare genom skogen. Förutom att man kommer undan i skogen från omvärlden är det också trevligt eftersom man får se blommor, buskar och träd i en majestätisk kombination. Det som kan avskräcka många från att ta en skogspromenad är så klart okända och kända djur man kan stöta på. Exempelvis är många rädda för att stöta på en varg eller en björn, men mest är nog folk irriterade över småflugor och andra småkryp som flyger omkring och stör.

Vid ett skogsbesök är det smart att vara klädd efter väder. Anledningen är flera saker, delvis den att man på sommaren vill slippa att bli myggbiten, men också att man kan råka ut för vissa oväntade saker som gör att man måste kunna göra vissa egna åtgärder åt dessa. Det är också skillnad på om man ska gå en kort eller lång promenad, liksom om man bara behöver passera ett skogsparti för att komma till havet eller liknande. Ska man gå på en långpromenad genom skogen gäller andra förutsättningar och det är dessa man måste beakta.

Tänk på följande!

Skogen är naturskön och ska vara en orörd plats för växter att kunna gro på. Därför är dess mark mycket känslig och ska i den mån det går vara så orörd som bara är möjligt. I naturen gäller det att vara klädd efter väder och då genom att ha bra kläder, men också bra skor (exempelvis gympadojor från Nicework.nu). Att ha bra skor är väldigt viktigt eftersom man troligen ska gå en bra bit och fötterna behöver få stadigt fäste. Om man ska gå en bra bit och gör det över lunch eller middag är det smart att ta med sig mat. Det man bör tänka på då är att göra i ordning allting hemma innan man går iväg, eftersom det knappast finns någon matbutik i en skogsdunge. Till sist kan det vara bra att veta att man inte ska bära för tungt genom skogen. Det finns då stor risk för att man inte orkar bära hela vägen in i mål.